Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoarding (verzameldwang)

Hoarding betekent dat je een extreme verzameldwang hebt. Door een trauma of verlieservaring ben je gehecht geraakt aan je spullen. Samen met jou en professional organizers werken we aan een oplossing die niet stressverhogend is, maar jou juist rust geeft.   

Door hoarding raakt je huis vervuild en te vol, maar afstand doen van je spullen geeft stress en spanning. Een uniek team specialisten helpt jou in kleine stapjes om je leven weer op orde te krijgen, waarbij jij de regie behoudt. Je krijgt praktische ondersteuning, begeleiding, gedragstherapie en eventueel medicatie. 

Regio's
We bieden specifieke hoarding begeleiding in de regio: Apeldoorn, Harderwijk en Zwolle. 

De behandeling bestaat uit 4 fases

 1. Meldingsfase, aanmelden & beschikking 
  Je ziet in dat er iets moet gebeuren en schakelt ons in. 
 2. Verbindingsfase: verbinden & vertrouwen (1 tot 3 maanden)
  De behandeling is nog niet gestart. We doen nog niets, maar komen regelmatig langs om samen te werken aan vertrouwen. 
 3. Behandelfase: Integrale aanpak d.m.v. 3 sporen (12 maanden, met eventueel verlenging tot 18 maanden)
  Samen met onze professional organizers en begeleiders van Eleos waar we mee samenwerken zet je de eerste kleine stappen. Jij houdt de regie!
 4. Nazorgfase: Nazorg & netwerk (2 jaar)
  Jouw situatie is weer leefbaar. Samen met jouw omgeving verstevig je jouw netwerk. Je kunt deelnemen aan een zelfhulpgroep en we bouwen de professionele hulp af.

Artikel: 'Drie partijen zetten expertise in rondom verzameldwang'
Wij vormen een multidisciplinair team met behandelaars van Eleos. Lees voor meer informatie het artikel over hoarding op de website van Eleos. Aan het woord zijn Menno Norden, gz-psycholoog bij Eleos, Leonard van de Wetering, maatschappelijk werker bij Profila Zorggroep (EBC) en Klazien Tempelaar, professional organizer. Samen bieden zij hulp aan mensen met verzameldwang.

Lees hier het hele artikel