Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgorganisaties gaan samenwerking aan om krachten te bundelen

Samenwerking

Zorgorganisaties Philadelphia, GGz Centraal, Profila Zorggroep en Woonzorgnet gaan intensiever samenwerken op de Noord-Veluwe. Aanleiding is een nieuwe woonlocatie van Philadelphia aan de Elspeterweg in Nunspeet. Hier gaan mensen met een (licht) verstandelijke beperking, en soms ook met psychische klachten, zoveel mogelijk zelfstandig wonen.

GGz Centraal levert de specialistische kennis bij psychische klachten, Profila Zorggroep is gespecialiseerd in ondersteuning van mensen met een licht verstandelijke beperking. En daarnaast is Profila Zorggroep ook gespecialiseerd in GGZ-problematiek op de Veluwe. Woonzorgnet zorgt voor de expertise in verslavingszorg.

“Zo maakt het niet uit bij welke organisatie iemand woont, je krijgt de zorg die je nodig hebt. Omdat we optimaal gebruikmaken van elkaars expertise halen we het beste uit elkaar”, zegt directeur Zorg & Wonen Angelique van Betten van Philadelphia. Eind dit jaar nemen de nieuwe bewoners hun intrek. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar: philadelphia.nl/locatie/elspeterweg-12.

Van: Zorgorganisaties gaan samenwerking aan om krachten te bundelen - Omroep Gelderland (gld.nl) en Philadelphia bouwt samen met zorgorganisaties aan goede zorg in Noord-Veluwe – GGz Centraal