Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder opent nieuwe woonlocatie Profila Zorggroep

Wat een feest was het vrijdag 21 april in Spijkenisse. Wethouder Jeroen Postma van de gemeente Nissewaard opende de nieuwe woonlocatie van Profila Zorggroep: Spijkse Hoek. Samen met een bewoner knipte hij het lintje door, waarna familie, vrienden en betrokken personeel met de bewoners een feestje vierden met champagne, taart en allerlei hapjes.
Tijdens zijn speech benadrukte de wethouder dat hij erg blij is met de komst van de bewoners en dat hun schoonmaakactiviteiten in de wijk aansluiten bij het beleid om de buurt netter en aantrekkelijker te maken.

Spijkse Hoek bestaat uit twee woningen (de Haven en de Brug) waar in totaal plek is voor 16 mensen met een verstandelijke beperking. Ze wonen hier op een groep of begeleid zelfstandig. Bestuurder Peter van Wijk benoemde in zijn toespraak het belang van een veilige thuishaven, zoals in het pand ‘de Haven’. Daarna hebben bewoners de mogelijkheid om door te stromen naar ‘de Brug’ waar zij zelfstandig wonen en ondersteund worden door ambulant begeleiders.  

Momenteel zijn er nog een paar woonplekken vrij bij Spijkse Hoek. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze afdeling Zorgbemiddeling.