Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertrek bestuurder Peter van Wijk per 31 december 2023

Op 31 december 2023, neemt onze bestuurder Peter van Wijk, na een periode van ruim vier jaar, afscheid van Profila Zorggroep. De reden voor zijn vertrek is dat de organisatie een nieuwe ontwikkelingsfase ingaat. 

De afgelopen jaren maakte Profila Zorggroep, onder leiding van Peter, een omvangrijke transformatie door. De voormalige rechtspersonen EBC Zorg, Stichting Grip op je leven en Profila Zorg fuseerden tot Profila Zorggroep. De nieuwe organisatie heeft zich sterk ontwikkeld op het gebied van identiteit, professionaliteit, zorgkwaliteit en innovatie, is gegroeid en heeft een stevige positie opgebouwd in de regio’s. Profila Zorggroep wordt inmiddels gezien als een innovatieve domein-overstijgende dienstverlener voor cliënten met intensieve zorgvragen. Dit uit zich onder meer in een cliënttevredenheidsscore van 8,0 en het behalen van de Vernet Healthcare Award 2022. Voor de komende jaren is met ‘Route 26’ een heldere en stevige strategie neergezet. Al deze ingezette veranderingen moeten nu verder geborgd worden. Dat is een natuurlijk moment voor nieuw leiderschap binnen de organisatie.  

De voorbereidingen voor de werving van Van Wijks' opvolger zijn gestart. Pandion Leiderschap zet binnenkort de vacature voor een nieuwe bestuurder online. In het najaar zal Peter van Wijk de nieuwe bestuurder inwerken. In het najaar viert Profila Zorggroep ook haar vijftigjarig bestaan, dat is een mooi moment voor overdracht en afscheid.