Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzet en opschaling zorgtechnologie van Profila Zorggroep benoemd als voorbeeld in artikel ICT & Health

Innovatiestrategie als basis voor duurzame inzet zorgtechnologie in gehandicaptenzorg

Als organisaties in de gehandicaptenzorg technologie vanzelfsprekend inzetten bij zorg en ondersteuning, kunnen mensen met een beperking meer eigen regie en zelfredzaamheid ervaren. Via Innovatie-impuls 2 ondersteunen Vilans en Academy Het Dorp deze organisaties daarom in dit proces. Belangrijk hierbij is dat innovatie een vaste plek krijgt in de visie en strategie van de organisatie als basis om gedragen en toekomstbestendige keuzes te maken’, start ICT & Health het artikel over duurzame inzet van zorgtechnologie.

Profila Zorggroep wordt in dit artikel genoemd als organisatie die na de Innovatie Impuls 1 ook deelneemt aan Innovatie Impuls 2. Bij Profila Zorggroep staat innovatiestrategie hoog op de agenda. Joël Bax, manager Strategie en Innovatie van Profila Zorggroep: “Wij streven ernaar om onze dagelijkse zorg voor 30% te laten ondersteunen door het inzetten van zorgtechnologie. Dit zorgt niet alleen voor meer eigen regie, zelfredzaamheid en welbevinden van onze cliënten, het levert ook arbeidsbesparing op. En door minder reisuren te maken, is het ook nog eens duurzamer.‘‘

“Innovatie-impuls 2 gaat ons helpen ervoor te zorgen dat zorgtechnologie een vanzelfsprekend onderdeel is van dat we doen.  Ze ondersteunen bij de nieuwe manier van werken in de training en toerusting van meewerkend teamleiders, zorgprofessionals, verwanten en cliënten. We zetten een volgende stap, zodat medewerkers nog beter de afweging kunnen maken welke technologische oplossing past op welk moment en zo de cliënt kunnen helpen met het gebruik van de technologie. Daarnaast gaan we onderzoeken wat goed gaat en wat beter kan. Innovatiestrategie is bij ons echt een stevig onderdeel in de meerjarenstrategie”, aldus Bax.

Nieuwsgierig naar het artikel in ICT& Health? Lees het op hun website.