Overslaan en naar de inhoud gaan

Flexpoolmedewerker Dion: “De theorie van mijn studie zie ik hier in de praktijk”

Of je nu relevante werkervaring op wilt doen of gewoon meer grip wilt hebben op je rooster; de flexpool van Profila Zorggroep kan een uitkomst zijn. Dion (25) koos hiervoor en heeft geen spijt: “Het bevalt mij heel goed. Ik doe veel ervaring op en kan makkelijk uren wisselen als ik het even te druk heb.”

Dion begon voor 24 uur als vaste kracht bij woongroep de Branding, maar zocht meer flexibiliteit en afwisseling. “Ik wil zoveel mogelijk ervaring opdoen en die kans krijg ik nu.
De ene dag werk ik op de woongroep, dan weer in het atelier of bij de bakgroep. Ik wil constant nieuwe dingen leren en zoveel mogelijk gezien hebben voordat ik aan een fulltime baan begin.”

Dion

Dion heeft net zijn bachelor psychologie op zak en studeert verder voor een master klinische neuropsychologie. Dion: “Tijdens mijn studie krijg ik veel theorie over epilepsie, autisme en LVB. Ik weet wat er in iemands hersenen gebeurt tijdens een epileptische aanval, maar de praktijk zag ik pas toen ik bij Profila Zorggroep ging werken. Deze connectie tussen theorie en praktijk is heel leerzaam.” 
Na zijn master wil Dion wakkere hersenoperaties begeleiden als neuropsycholoog. “Regelmatig komen mensen die zo’n operatie ondergaan terecht op de groepen waar ik nu werk. Dat traject erna zie je normaal niet als neuropsycholoog en is dus voor mij heel waardevol.” 

Dat Dion door deze rol veel collega’s heeft en constant moet schakelen, vindt hij juist leuk. “Ik vraag veel feedback aan collega’s, zodat ik me zo goed en snel mogelijk kan ontwikkelen. In de flexpool zie je ook veel verschillende cliënten. Dat was in het begin wennen, omdat je elke cliënt op een andere manier moet benaderen. Maar dat gaat nu vanzelf, soms krijg ik nog hulp van een collega. Het is echt teamwork hier. Heel fijn, want alleen ga je het niet redden.” 

Flexpool
Ramona, coördinator van de flexpool: “De flexpool is in het leven geroepen als flexibele schil binnen de organisatie voor het invullen van openstaande diensten, bijvoorbeeld vanwege ziekte of vakantie. Met vaste flexmedewerkers zorgen we ervoor dat er meer vertrouwde gezichten zijn voor de cliënten. Dat is fijn voor de cliënten en de vaste medewerkers. Ze hebben een christelijke identiteit, weten hoe de systemen werken en hoe je rapporteert.” 
Flexmedewerkers werken bij locaties in de regio als begeleider op de groep of dagbesteding. Ze zijn inzetbaar voor het directe werk met de cliënten, maar hebben geen mentorschappen en doen geen administratieve taken. Ramona: “Het grote voordeel is dat je zelf je werkdagen in kunt plannen en kunt aangeven hoeveel uur je beschikbaar bent. Daarnaast zie je veel verschillende locaties, collega’s en doelgroepen, dat maakt het heel afwisselend en leerzaam.” 

Bekijk de openstaande vacatures als flexmedewerker: 

Flexmedewerker Verzorgende IG/Verpleegkundige

Flexmedewerker

Ramona

Heb je interesse in de flexpool? Neem contact op met Ramona: r.vanderwiel@profilazorg.nl of met hr@profilazorg.nl