Overslaan en naar de inhoud gaan

Cliënt Firat vindt leuke baan en ziet weer toekomst

Van een moeilijke tijd in Amsterdam naar een mooi leven met een eigen huis en vaste baan in Puttershoek. Dat is het verhaal van onze cliënt Firat.

In Amsterdam kreeg Firat geen begeleiding en had hij geen baan. In 2011 verhuisde hij naar onze locatie Oogstlaan in Puttershoek. Daar kwam hij tot herstel; hij werd zelfstandiger, leerde koken en kwam tot bloei. Tien jaar werkte hij op de trainingsgroep en deed daar groen – en schoonmaakwerkzaamheden. Maar hij wilde meer. De leergierige Firat startte met vrijwilligerswerk bij Zorgwaard, een zorginstelling voor ouderen. En dat liep uit op iets heel moois.

Collega’s zagen het bijzondere enthousiasme bij Firat. Hij maakte wandelingen met cliënten in een rolstoel, hielp bij de bingo en werkte in het restaurant. Firat werd op handen gedragen door de cliënten. Begeleider Vincent: ‘Firat wilde hier een vaste baan en dat heeft hij helemaal zelf geregeld. Hij heeft nu een vast contract als logistiek medewerker bij Zorgwaard in Puttershoek.’
Firat: ‘Ik heb Zorgwaard echt in mijn hart zitten. Er werken veel aardige mensen en het is een goed huis. Vooral Dirk heeft heel veel voor mij betekend. Hij is mijn leidinggevende en ik vind het geweldig dat hij mij deze kans gegeven heeft. Ik ga elke dag met heel veel plezier naar mijn werk.’

Twee jaar geleden werd het nog mooier voor Firat. Door zijn licht verstandelijke beperking woonde hij op een woongroep, maar hij wilde heel graag zelfstandig wonen. Ook dat is nu gelukt: hij heeft een mooi huis met een grote tuin.

Het verhaal van Firat laat zien hoe belangrijk het is om naar mogelijkheden en talenten te kijken, in plaats van naar beperkingen. Succes Firat, wij zijn trots op je!