Overslaan en naar de inhoud gaan

Ark

Dordrecht

Provincialeweg 124
3329 KP Dordrecht
Een plek om te wonen
Ark

Tot rust komen en werken aan een nieuw begin: dat kan bij woonvoorziening de Ark in Dordrecht. Hier wonen 26 mannen vanaf 18 jaar met een (licht) verstandelijke beperking die ook te maken hebben met een verslaving en psychiatrische- en/of gedragsproblemen.

Je krijgt een lichte en comfortabele studio met een eigen badkamer en een keukentje in de woon-/slaapkamer. Er zijn drie woongroepen met een gezamenlijke woonkamer en keuken waar je met elkaar kookt, eet en gezellig samen bent.
Begeleiders zorgen 24 uur per dag voor een veilige plek en structuur in jouw dag. Daardoor ervaar je minder stress en krijg je meer vertrouwen. Je gaat nuttig werk doen zoals houtbewerking, tuinieren, creatieve activiteiten en inpakken of klussen. Dat geeft een voldaan gevoel!
Samen met artsen en therapeuten gaan we aan de slag met jouw verslaving. Daarnaast zorgen we voor rust en stabiliteit zodat je kunt herstellen en nieuwe dingen kunt leren.

De Ark ligt aan de rand van Dordrecht op het terrein van De Hoop. In de buurt zijn volop mogelijkheden voor ontspanning en sport. Een winkelcentrum en station bevinden zich op loopafstand.

Een begeleider vertelt

Samen willen we het beste in iedereen naar boven halen; dat geldt voor de cliënten én de medewerkers.

Conny Slagboom | begeleider de Ark