Overslaan en naar de inhoud gaan

Rianca: ‘Pas toen ik er klaar voor was, opende God deuren’.

Carrièreswitch – ‘Als God iets op je hart legt, gaat het hoe dan ook gebeuren’, zegt Rianca, begeleider in opleiding bij locatie Eikenhorst. Op 17-jarige leeftijd verlaat ze haar school en gaat ze aan de slag in de tuinbouw. Maar na een lange zoektocht schuift ze op haar 40e de schoolbanken weer in én heeft ze nu de baan die ze al zo lang wilde.

Rianca: ‘Ik heb zeven jaar gebeden en gezocht naar een plek waar ik mijn passie voor de hulpverlening kwijt kon. Telkens gingen er deuren dicht omdat ik geen diploma’s had. Maar toen kwam Profila Zorggroep op mijn pad en mocht ik op gesprek komen. Zij zagen dat ik met mijn levenservaring veel meebracht en wilden mij een kans geven. Ik doe nu de opleiding maatschappelijke zorg niveau 3, waarbij ik één dag per week naar school ga en twee dagen op de groep werk. Ik ben hier heel dankbaar voor.

Ik ben een echte doener en de opleiding gaat niet vanzelf. Ik leg de lat erg hoog voor mezelf. Gelukkig geven mijn collega’s mij alle ruimte om te leren. We maken soms heftige dingen mee als team. Ik word er blij van dat we elkaar daarin kunnen bemoedigen en van elkaar kunnen leren. Ik heb moeilijke tijden gekend en door goede hulpverlening en mijn geloof, gaat het nu weer goed met mij. Daar heb ik mijn kracht en herstel uit gehaald en daardoor heb ik de drive om ook anderen te helpen. Mijn levenservaring helpt mij om me te verplaatsen in de ander, om echt aandacht te hebben voor de bewoners en ze te laten zien dat ze waardevol zijn. En vooral ook dat ik niet meer ben dan zij; ik kan ook van hen leren. 

Door alles wat ik meemaakte, had ik angsten en paniekaanvallen. Als puber zette ik het geloof aan de kant, maar door een verdrietige situatie ben ik weer tot God gaan roepen en ging ik op zoek naar de zin van het leven. Ik wilde graag weer naar de kerk en deed een Alphacursus. Op zondag bezocht ik de samenkomsten van het Leger des Heils en ik begon hier met vrijwilligerswerk, dat doe ik trouwens nog steeds. Door mijn ervaringen bij het Leger des Heils wist ik dat ik hier mijn werk van wilde maken. Achteraf snap ik wel waarom het toen nog zeven jaar duurde voor Profila Zorggroep op mijn pad kwam. Er moest nog iets in mij helen voor ik anderen kon helpen. Pas toen ik er klaar voor was, opende God deuren.’

Wil je ook werken en leren bij Profila Zorggroep? Klik hieronder voor meer informatie. 
Ik wil werken en leren

Rianca